Október 15-én debütált a Disney új animációs szuperhős-sorozata a Hős6os: Baymax visszatér, a magyar Disney Csatorna képernyőjén. Ennek apropójából egy sokak által követett gamerrel, Romfa Hunorral - vagy ha úgy tetszik Sajt32-vel - ellátogattunk a kecskeméti Katona József Gimnáziumba, ahol nem akármilyen élményben volt részünk!

Robotika szakkörös diákok segítségével megtudhattuk, hogy hogyan is épül fel LEGO-ból egy robot, illetve, hogy milyen szempontokra kell figyelnünk, ha kedvünk szottyanna beprogramozni egy miniatűr Baymax robotot. A kecskeméti srácok bebizonyították, hogy rendkívül jól dolgoznak csapatban, pár fiú még egy számítógépes játékot is fejlesztett a sorozat magyarországi premierjének alkalmából. Kis kirándulásunk során megtudtuk, hogy egy félbevágott mini Baymax 3D nyomtatással 3 és fél óra alatt készül el, továbbá, hogyha valami vakvágányra fut, akkor sem adhatjuk fel, hanem gondoljuk át újra és fussunk neki még egyszer!

A Merlin Communications a Disney Csatorna hazai ügynökségeként büszke, hogy – az ilyen mérföldköveknél is – már 8 éve támogathatja a csatorna kommunikációját Magyarországon! :)