Évről évre egyre népszerűbb a Diáksport Napja. A magyar kezdeményezéshez idén már 26 ország, 7000 iskolája, és mintegy 2 millió diákja és testnevelő tanára csatlakozott. Magyarországon 1000 oktatási intézmény, 300 ezer fiatalja vett részt a szeptember 29-i Diáksport Napon. A rendezvény három kiemelt eseményén – Budapesten, Hevesen és Békéscsabán - ott voltak kollégáink is, hogy minél többekhez juttassák el a sport, mozgás szeretetének üzenetét.

11 éve indította útjára a Magyar Diáksport Szövetség a Diáksport Napja elnevezésű kezdeményezést. A programhoz eleinte csak magyar iskolák csatlakoztak, néhány éve azonban már Európa szerte egyre több oktatási intézmény vesz részt a kezdeményezésben, ami 2015 óta hivatalosan is az Európai Diáksport Napja elnevezést viseli.

Idén szeptember 29-én rendezték meg az eseményt, melynek lényege, hogy a regisztrált iskolákban két órát szervezett körülmények között sportoljanak, mozogjanak a gyerekek. Az egyetlen ajánlott programelem az adott évnek megfelelő, idén 2017 méter lefutása volt. A sportnap célja, hogy a gyerekek megtapasztalhassák a felszabadult, közös mozgás élményét.


Az Európai Diáksport Napjának hazánkban 3 kiemelt rendezvénye volt, egy a fővárosban, kettő pedig vidéken úgy, mint Hevesen és Békéscsabán. A kezdeményezést támogatta és a kiemelt eseményeken részt is vett: Navracsics Tibor, uniós biztos, Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, Cseh László, olimpiai ezüstérmes úszónk, Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónk és Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes gátfutónk.

Kollégáink a szeptember 29-i rendezvények sajtókommunikációjának előkészítésében végig együttműködtek a program házigazdájával a Magyar Diáksport Szövetséggel. Az esemény napján pedig mindhárom helyszínen jelen voltak, hogy partnerünk számára még gördülékenyebbé tegyék a kezdeményezés széleskörű megjelenését és kommunikációját. Munkánk eredményeként közel 200 sajtómegjelenése volt az eseménynek.